ADVENT NA PLACI – POZIV IZLAGAČIMA

Objavljeno: 16.11.2017.

Udruga Kreativni Krk organizira četvrti Advent na placi! U suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci u sklopu Adventa organiziramo i sajam domaćih proizvoda, suvenira i ostalih proizvoda. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane (OPG-ove, hobiste, poljoprivredne proizvođače) za izlaganje na Adventu na placi da nam se jave na mail: jovana@kvarnerski-otoci.hr . Izlagačima će biti omogućeni štandovi petak, subotu i nedjelju (15.,16. i 17.prosinca te 22.,23. i 24. prosinca), dok će glazbeni program biti subotom. Prijave traju do 10.12., a za oba dva vikenda naknada je simboličnih 100 kn.

SUSTAV OPOREZIVANJA OPG-A – CRES 24.11.2017.

Objavljeno: 16.11.2017.

Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci organizira radionicu “Sustav oporezivanja OPG-a” za sve zainteresirane stanovnike Cres i Malog Lošinja u cilju edukacije i pripreme na prijavu mjera Programa ruralnog razvoja RH. Radionica će se održati 24.11.2017. s početkom u 15:00 u prostorijama Zajednice Talijana Cres, Frane Petrića 14.

pročitaj ostatak… »

„Sustav oporezivanja OPG-a“ 17.11.2017. KRK

Objavljeno: 13.11.2017.

Dana 17. studenog u Društvenom centru Krk ( prostor bivšeg vrtića kod osnovne škole) s početkom u 16:00 održati će se radionica „Sustav oporezivanja OPG-a“ pod vodstvom Miljenke Cutvarić iz Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika.

Program radionice;
*porezni status poljoprivrednih proizvođača sukladno njihovom organizacijskom obliku
*kada se OPG mora prijaviti u registar poreznih obveznika
*plaćanje poreza na dohodak i poslovne knjige
*obaveza plaćanja doprinosa ovisno o statusu poljoprivrednika
*evidencija o prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda
*obaveza turističkih i ugostiteljskih usluga na OPG-u

Radionicu provodimo u suradnji s Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika uz financijsku potporu PGŽ-a u okviru programa i projekata iz područja poljoprivrede iz Proračuna PGŽ-a u 2017.g. Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prethodnu najavu dolaska na e-mail: jovana@kvarnerski-otoci.hr ili tel. 095 858 8231, najkasnije do 16. studenog 2017. godine.

Besplatan upis u E-KATALOG autohtonih proizvoda

Objavljeno: 10.11.2017.

Primorsko-goranska županija i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije pokrenuli su e-katalog, za katalogizaciju autohtonih proizvoda te mapiranje proizvođača s područja Primorsko-goranske županije, s ciljem uspješnije promocije i prodaje putem elektroničkih medija.

Centar se bavi, između ostalog i organizacijom raznih događanja, tako od 13.-17. studenoga 2017. godine na Korzu u Rijeci održati će se promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije uz sudjelovanje 12 izlagača, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta. Na navedenoj manifestaciji će sudjelovati poljoprivredi proizvođači uključeni u ceste meda, vina, sira i plodova gorja, te proizvođači uključeni u e-katalog autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

Prednost upisa u e-katalog je i mogućnost sudjelovanja na ovakvih događanjima, zato pozivamo sve zainteresirane da posjete stranicu Centra te se registriraju!

DAN ENERGETIKE NA MALOM LOŠINJU

Objavljeno: 06.11.2017.

Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci u suradnji sa Gradom Malim Lošinjem organizira
DAN ENERGETIKE NA MALOM LOŠINJU
Dana 11. STUDENOG 2017. u GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI MALI LOŠINJ, Zagrebačka 2 , Mali Lošinj

10:00 Svečano otvaranje
10:30 Iz prakse energetike otoka Krka – primjer dobre prakse
Zdenko Kirinčić, Ponikve eko otok Krk
11:00 Plan održive urbane mobilnosti
SENSUM d. o. o., Sveučilište u Rijeci Tehnički fakultet
11:30 Sharing sustavi električnih vozila
Sensum d.o.o., Sveučilište u Rijeci Tehnički fakultet
12:00 Mobilna aplikacija za biciklističke staze
Sveučiliste u Rijeci, Tehnički fakultet
Pitanja i odgovori

Događaj je otvoren za javnost te pozivamo sve zainteresirane za ovu tematiku.

Sve detalje o Danu energetike na Malom Lošinju možete dobiti na mail: jovana@kvarernski-otoci.hr ili mobitel: 095 858 8231.

RADIONICA PISANJA PROJEKATA – OMIŠALJ

Objavljeno: 31.10.2017.

Oduvijek ste željeli prijaviti vašu udrugu na natječaj za dodjelu financijskih sredstava, ali niste znali kako napisati projekt? Osim članova udruga mogu se prijaviti i sve fizičke osobe koje žele aplicirati na različite natječaje.
Doznajte više na  samoj radionici o pisanju projektnih prijedloga koju LAG Kvarnerski otoci organizira 11.11.2017. u 10:00 u Vijećnici Općine Omišalj, Prikešte 13, Omišalj

Naučiti ćete sve o tome:

  • što je projekt? što je projektna logika? (prezentacija i rasprava u velikoj grupi)
  • standardna struktura prijedloga projekta (vježba u malim grupama, prezentacija i rasprava u velikoj grupi)
  • opis problema (teoretski uvod, vježba u malim grupama, prezentacija u velikoj grupi uz povratnu informaciju trenera)
  • ciljevi projekta (teoretski uvod, vježba u malim grupama, prezentacija u velikoj grupi uz povratnu informaciju trenera)
  • aktivnosti i očekivani rezultati (teoretski uvod, vježba u malim grupama, prezentacija u velikoj grupi uz povratnu informaciju trenera).

Radionicu provodimo u suradnji s Udruga SMART uz financijsku potporu PGŽ-a u okviru programa i projekata iz područja poljoprivrede iz Proračuna PGŽ-a u 2017.g. Radionica je besplatna, ali je potrebna prijava na jovana@kvarnerski-otoci.hr.

pročitaj ostatak… »