Vesela subota u Krku – eko tržnica, koncert i Drobnica FEST

Objavljeno: 06.04.2018.

Dana 07.04.2018. sa početkom u 09:00 na prostoru iznad krušije u Krku (oko kipa Pralje) održati će se prva ekološka tržnica. (do cca 14:00) Ekološku tržnicu organizira udruga Progres Krk kojoj je cilj promovirati ekološki uzgoj hrane i ekološki certificirane proizvode. U budućnosti planiramo promovirati na ovakav način i autohtone proizvode sa područja Primorsko-goranske županije.

pročitaj ostatak… »

RADIONICA 1.1.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih Gospodarstava” Krk

Objavljeno: 03.04.2018.

Dana 26.03. LAG Kvarnerski otoci raspisao je natječaj za mjeru 1.3.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, te će LAG u skladu s tim natječajem održati i radionicu u svrhu edukacije i savjetovanja potencijalnih korisnika kojima je potrebna pomoć prilikom pripreme projekta koji će prijaviti na natječaj. Radionica će se održati 09.04.2018 u Gradu Krku u Velikoj vijećnici s početkom u 17:00 sati, te ovim putem pozivamo sve poljoprivrednike da se odazovu na ovu radionicu kako bi dobili sve potrebne upute i informacije za prijavu projekta na natječaj. Prijaviti se možete putem maila: jovana@kvarnerski-otoci.hr ili na mob: 095 858 8231.

POTPISIVANJE SPORAZUMA O SURADNJI LAGOVA, LAGURA I CENTRA ZA POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE I NAJAVA LAG NATJEČAJA

Objavljeno: 13.03.2018.

SPORAZUM O SURADNJI

Primorsko-goranska županija prepoznala je važnost LAG-ova u proračunskom razdoblju 2014-2020 kao temeljnih pokretača ruralnog razvoja. Iz te je pretpostavke potekla ideja o zajedničkoj suradnji koja je započela 09. prosinca 2013. godine u Opatiji gdje su četiri županijska LAG-a : Vinodol, Gorski kotar, Terra Liburna i Kvarnerski otoci potpisali zajednički Sporazum o suradnji s Centrom za brdsko-planinsku poljoprivredu (današnji Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ).

pročitaj ostatak… »

SEMINAR O NATJEČAJIMA VEZANIMA UZ TURIZAM

Objavljeno: 08.03.2018.

LAG KVARNERSKI OTOCI organizira seminar o natječajima vezanima uz turizam,

U Cresu će predavanje biti u srijedu 14.3. u 17.00 sati u prostorijama Zajednice Talijana Cres, Trg F. Petrića 14, a u Krku u prostoru bivšeg dječjeg vrtića 15.03. s početkom u 15:00.

Edukacija će obuhvaćati sljedeće teme:

1) Natječaj konkurentnost turističkog gospodarstva – Terra Consulting
Ministarstvo turizma putem natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva će sufinancirati projekte unapređenje obiteljskog smještaja, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge).
Kome je seminar namijenjen? Fizičkim ili pravnim osobama koje se bave turizmom te se planiraju prijaviti na natječaje Ministarstva turizma.
U sklopu seminara planira se:
• Informirati polaznike o uvjetima natječaja
• Informirati polaznike o prihvatljivim aktivnostima • Upoznati polaznike s projektnom dokumentacijom
• Na što obratiti pažnju prilikom ispunjavanja obrazaca i projektne dokumentacije
• Prijava projekta putem on line forme (KTG, Ministarstvo turizma)
2) Program ruralnog razvoja – 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ – Ugo Toić, LAG Kvarnerski otoci
3) HBOR – kreditiranja vezana za turizam – Vesna Bartolović, Voditeljica područnog ureda HBOR-a (samo za Krk, u Cresu će biti organizirane privatne konzultacije naknadno).

Prijave se primaju na mail lag@kvarnerski-otoci.hr ili 0958588231.

PRIMORSKO-GORANSKA KAŠETICA

Objavljeno: 23.02.2018.

ŠTO SMO:

–          brend koji okuplja proizvođače autohtonih proizvoda PGŽ

–          prezentacijsko-izložbeni Centar autohtonih proizvoda u kojem će se organizirati brojne manifestacije, promocije, degustacije, prigodne prodaje,  prezentacije, izložbe, edukacije i radionice

–          mjesto razmjene znanja i centar okupljanja svih proizvođača, ali i kreativnih iskoraka srodnih udruga, institucija i građana županije koji su bazirani na proizvodima koji promiču ekološku proizvodnju, aktivno kroz rad promoviraju ideje razvoja ekološke svijesti i održivog turizma

–          projekt koji je nastao temeljem strateških opredjeljenja Županije za razvoj održivog gospodarstva, a nositelj projekta je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ

ZAŠTO SMO:

–          da bi omogućili zajedničku promociju i nastup na tržištu proizvođačima autohtonih proizvoda

–          da bi pojačali vidljivost i prepoznatljivost kako materijalne tako i nematerijalne baštine Primorsko-goranske županije, odnosno turističke destinacije Kvarnera.

–          da bi  kroz edukaciju javnosti i proizvođača razvili svijest o koristima koje autohtoni proizvodi donose turizmu i time stvorili poticajnu klimu za razvoj cjelokupnog gospodarstva naše županije.

–          da bi naši posjetitelji u kašeticama mogli ponijeti kući djelić bogatstva naše raznolikosti, baštine, tradicije i kvalitete.

GDJE SMO:

Primorsko-goranska Kašetica

Centar autohtonih proizvoda

Krojačka 1, Rijeka

+385 99 334 9339

www.cprr.hr

fb Primorsko-goranska Kašetica

19. 2. 2018.  – KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA – Javni poziv za kandidiranje projekata – Otvoren do 20. 3. 2018.

Objavljeno: 20.02.2018.

Ministarstvo turizma objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2018. godinu, kojim je osigurano bespovratnih 24,6 milijuna kuna iz državnog proračuna.Sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i za druge aktivnosti s ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva.

pročitaj ostatak… »