VELEUČILIŠTE U RIJECI POKREĆE PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ ODRŽIVI AGROTURIZAM

Objavljeno: 26.06.2018.

U nadolazećoj akademskoj godini 2018./2019. Veleučilište u Rijeci pokreće novi preddiplomski stručni studijski program Održivi agroturizam. Studijski program Održivi agroturizam deseti je preddiplomski trogodišnji stručni studij Veleučilišta u Rijeci, institucije koja već dvadeset godina uspješno obrazuje stručnjake različitih profila. Izvodit će se kao redoviti i izvanredni studij pri čemu se u prvoj godini njegova izvođenja planira upisati 45 studenata.

pročitaj ostatak… »

Info dan HBOR-a u Malom Lošinju, srijeda 16.5.2018.

Objavljeno: 10.05.2018.

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci i Udruženjem obrtnika Cres-Lošinj organizira individualne razgovore za poduzetnike s područja Grada Malog Lošinja s voditeljicom Područnog ureda, Vesnom Bartolović Stančić koji će se održati u sali za sastanke Knjižnice i čitaonice Mali Lošinj (ulaz iz ulice Garibaldi), u srijedu 16.5.2018. godine u vremenu od 11,00 do 14,00 sati.
Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a na e-mail ugo@kvarnerski-otoci.hr ili tel.: 051/661 959.

POZIV NA ISPUNJAVANJE ANKETE O RADU VRTIĆA

Objavljeno: 25.04.2018.

Politika usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza jedna je od prioritetnih mjera u strateškim dokumentima u Republici Hrvatskoj, stoga Vlada Republike Hrvatske kroz nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potiče razvoj socijalnih usluga koje pozitivno doprinose usklađivanju poslovnih i obiteljskih obveza, što je sa demografskog gledišta važno zbog utjecaja na fertilitet i fertilitetne intencije. U cilju demografske obnove, posebno manje naseljenih područja, potrebno je osigurati mjere/usluge koje bi zadovoljile potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi te na taj način stvoriti preduvjete za njihov ostanak u zajednici.

pročitaj ostatak… »

Vesela subota u Krku – eko tržnica, koncert i Drobnica FEST

Objavljeno: 06.04.2018.

Dana 07.04.2018. sa početkom u 09:00 na prostoru iznad krušije u Krku (oko kipa Pralje) održati će se prva ekološka tržnica. (do cca 14:00) Ekološku tržnicu organizira udruga Progres Krk kojoj je cilj promovirati ekološki uzgoj hrane i ekološki certificirane proizvode. U budućnosti planiramo promovirati na ovakav način i autohtone proizvode sa područja Primorsko-goranske županije.

pročitaj ostatak… »

RADIONICA 1.1.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih Gospodarstava” Krk

Objavljeno: 03.04.2018.

Dana 26.03. LAG Kvarnerski otoci raspisao je natječaj za mjeru 1.3.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, te će LAG u skladu s tim natječajem održati i radionicu u svrhu edukacije i savjetovanja potencijalnih korisnika kojima je potrebna pomoć prilikom pripreme projekta koji će prijaviti na natječaj. Radionica će se održati 09.04.2018 u Gradu Krku u Velikoj vijećnici s početkom u 17:00 sati, te ovim putem pozivamo sve poljoprivrednike da se odazovu na ovu radionicu kako bi dobili sve potrebne upute i informacije za prijavu projekta na natječaj. Prijaviti se možete putem maila: jovana@kvarnerski-otoci.hr ili na mob: 095 858 8231.

POTPISIVANJE SPORAZUMA O SURADNJI LAGOVA, LAGURA I CENTRA ZA POLJOPRIVREDU I RURALNI RAZVOJ PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE I NAJAVA LAG NATJEČAJA

Objavljeno: 13.03.2018.

SPORAZUM O SURADNJI

Primorsko-goranska županija prepoznala je važnost LAG-ova u proračunskom razdoblju 2014-2020 kao temeljnih pokretača ruralnog razvoja. Iz te je pretpostavke potekla ideja o zajedničkoj suradnji koja je započela 09. prosinca 2013. godine u Opatiji gdje su četiri županijska LAG-a : Vinodol, Gorski kotar, Terra Liburna i Kvarnerski otoci potpisali zajednički Sporazum o suradnji s Centrom za brdsko-planinsku poljoprivredu (današnji Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ).

pročitaj ostatak… »