PODUZETNIČKI POTHVAT

Objavljeno: 23.01.2018.

Poduzetnički je pothvat spoj dobre poduzetničke ideje u obličju poslovne prigode i dostatna kapitala. Poduzetnik ima ili pribavlja ideju koju drži dobro poslovnom prigodom, ulaže vlastiti ili pozajmljeni novac (investira), nabavlja stalna ili obrtna sredstva, zapošljava ljude, organizira i vodi biznis te obavlja još mnoštvo poslova s nakanom ostvarenja svoje poduzetničke vizije, misije i ciljeva.

pročitaj ostatak… »

PREDAVANJE O AROMATIČNOM I LJEKOVITOM BILJU

Objavljeno: 01.12.2017.

LAG Kvarnerski otoci Vas poziva na predavanje na temu “Uzgoj i prerada aromatičnog i ljekovitog bilja”!

Predavanje će se održati u četvrtak, 7. prosinca od 16.30 do 18 sati u prostoru Zajednice Talijana Cres, Trg F. Petrića 14.
Predavač je doc.dr.sc Slavica Dudaš, viši predavač na Veleučilištu u Rijeci.

Predavanje je organizirano uz financijsku potporu PGŽ-a u okviru programa i projekata iz područja poljoprivrede iz Proračuna PGŽ-a u 2017. godini.

RADIONICA PISANJA PROJEKTA – MALI LOŠINJ

Objavljeno: 22.11.2017.

Oduvijek ste željeli prijaviti vašu udrugu na natječaj za dodjelu financijskih sredstava, ali niste znali kako napisati projekt?
Doznajte više na radionici o pisanju projektnih prijedloga koju LAG Kvarnerski otoci organizira u subotu 2. prosinca u 10.30 sati u dvorani za sastanke Knjižnice i čitaonice Mali Lošinj (ulaz iz ulice Garibaldi).

pročitaj ostatak… »

Dan Energetike na Cresu – 30.11.2017.

Objavljeno: 21.11.2017.

Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci u suradnji sa Gradom Cresom organizira
DAN ENERGETIKE NA Cresu
Dana 30. STUDENOG 2017. u GRADSKOJ VIJEĆNICI, Creskog statuta 15, Cres

Zanima vas kako da naši otoci postanu energetski neovisni i predvodnici energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj? Želite vjetroelektrane u vlasništvu građana, a ne stranih ulagača? Kako unaprijediti turizam, zašto mobilna aplikacija za biciklističke staze te koje su koristi bike-sharing sustava? Što sve možemo učiniti u našim domaćinstvima da pomognemo ostvarenju energetske učinkovitosti? Ovo i još mnogo više možete saznati na Danu Energetike na Cresu!

PROGRAM:
15:00 Svečano otvaranje
15:30 Iz prakse energetike otoka Krka – primjer dobre prakse
Zdenko Kirinčić, Ponikve eko otok Krk
16:00 Plan održive urbane mobilnosti
SENSUM d. o. o., Sveučilište u Rijeci Tehnički fakultet
16:30 Sharing sustavi električnih vozila
Sensum d.o.o., Sveučilište u Rijeci Tehnički fakultet
17:00 Mobilna aplikacija za biciklističke staze
Sveučiliste u Rijeci, Tehnički fakultet
Pitanja i odgovori
Događaj je otvoren za javnost te pozivamo sve zainteresirane za ovu tematiku posebice iznajmljivače, ugostitelje, poduzetnike i sve one koji djeluju u turizmu.
Sve detalje o Danu energetike na Cresu možete dobiti na mail: jovana@kvarernski-otoci.hr ili mobitel: 095 858 8231.

ADVENT NA PLACI – POZIV IZLAGAČIMA

Objavljeno: 16.11.2017.

Udruga Kreativni Krk organizira četvrti Advent na placi! U suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom Kvarnerski otoci u sklopu Adventa organiziramo i sajam domaćih proizvoda, suvenira i ostalih proizvoda. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane (OPG-ove, hobiste, poljoprivredne proizvođače) za izlaganje na Adventu na placi da nam se jave na mail: jovana@kvarnerski-otoci.hr . Izlagačima će biti omogućeni štandovi petak, subotu i nedjelju (15.,16. i 17.prosinca te 22.,23. i 24. prosinca), dok će glazbeni program biti subotom. Prijave traju do 10.12., a za oba dva vikenda naknada je simboličnih 100 kn.