7. Energetska konferencija otoka Krka

Objavljeno: 13.12.2018.

Velika vijećnica Grada Krka, Trg bana Josipa Jelačića 2, 51500 Krk, otok Krk Krk, 15. prosinca 2018. g. (subota), od 09 h do 15 h

 

 

09:00 h – 10:00 h Dolazak i registracija sudionika

10:00 h – 10:20 h Otvaranje konferencije i pozdravni govori

10:20 h – 12:00 h Kako realizirati 100-tinjak malih fotonaponskih elektrana na otoku Krku do konca 2020. (u sklopu cjelokupne i integralne energetske tranzicije otoka Krka)

Vjeran Piršić, Udruga Eko Kvarner: „Zadružni model kao generator i energetskog i ekonomskog razvoja”

dr.sc. Ljubomir Majdandžić, Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju, Zagreb: „Kako optimalno projektirati i instalirati malu fotonaponsku elektranu u Hrvatskoj”

dipl.ing. Zdenko Kirinčić, Energetska zadruga otok Krk: „Tranzicija otočnog transporta na dominantno korištenje električnih vozila ”

Paolo Tomatis, European Asbestos Risks Association (EARA), Trst: „Zašto je neophodno prije instalacije solarne opreme ukloniti sav azbest sa krovova”

12:00 h – 12:20 h Pauza

12:20 h – 14:00 h Kako osmisliti, optimizirati i realizirati upravljački sustav za proizvodnju, pohranu i potrošnju energije iz obnovljivih izvora na nivou otoka Krka

dipl.oec. Aleksandar Kovačević, Oxford Institute for Energy Studies: „Energetska tranzicija u jugoistočnoj Evropi kao generator lokalnog gospodarskog razvoja”

doc.dr.sc. Goran Krajačić, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu: „Pametni otoci za pametne otočane (uz pametnu integraciju obnovljivih izvora energije)”

doc.dr.sc. Ivan Rajšl, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu: „Koncept upravljačkotržišnog mehanizama za veliki broj izvora (obnovljive) energije prosumera”

mr.sc. Hrvoje Katunar, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci: „Organizacija i operacionaliziranje energetske tranzicije otoka Krka”

14:00 h – 15:00 h Rasprava i zaključci okruglog stola
16:00 h – 22:00 h Neformalno druženje i umrežavanje na tradicionalnim Danima bakalara u hotelu Malin u Malinskoj na otoku Krku
‘This project is part of the European Climate Initiative (EUKI) of the German Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety (BMU).’

Ekološka tržnica

Objavljeno: 30.11.2018.

Posljednja ovogodišnja Ekološka tržnica održati će se u Krku, “ispod koprivića”, 01.12.2018. od 09 do 14 sati. Ekološku tržnicu organizira udruga Progres Krk kojoj je cilj promovirati ekološki uzgoj hrane i ekološki certificirane proizvode.
I ovaj put na tržnici će se moći pronaći ekološki med, aroniju i njene prerađevine, voće, povrće i prerađevine istog, maštovite namaze, razne tjestenine i biljna ulja,proizvode od bobičastog voća, razne sirupe i likere.
Izlagači: OPG Mičić, OPG Loboda Dalj, Aronija Brolich, OPG Sokić, OPG Bogdanić, SMID
Nagradite naše izlagače svojim dolaskom, nagradite sebe kupnjom njihovih proizvoda.
Vidimo se!

HBOR INFO DAN u Krku

Objavljeno: 12.11.2018.

HBOR Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji sa LAG Kvarnerski otoci i Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda, Vesnom Bartolović Stančić koji će se održati u prostorijama LAG Kvarnerski otoci, Krk, Vršanska 14, u ponedjeljak 19. studenog 2018. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati.
Svi zainteresirani poduzetnici ili oni koji to planiraju postati, mogu se prijaviti za besplatno stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja, odnosno financiranja investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR-a na e-mail: v.bartolovic@hbor.hr.

Bolje Vas našli Malinska

Objavljeno: 07.11.2018.

Prosljeđujemo poziv našeg člana udruge Termen iz Malinske:

Dragi svi,

“Kao što znate ili neznate naša općina je dio programa “27 SUSJEDSTAVA”, programa u sklopu projekta RIJEKA 2020 – EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE. Program uključuje 27 općina, sela, zaselaka, gradova i kvartova širom Primorsko – Goranske županije.
Kao što znate ili ne znate odgovornost predstavljanja naše općine preuzela je udruga Termen.
Kroz 2018. godinu održavana su druženja i predstavljanja pojedinih “susjedstava” pod nazivom “BOLJE VAS NAŠLI”. Na red je došlo i naše susjedstvo, zadnje od 27.
Ovom prilikom čast nam je pozvati vas na druženje i predstavljanje naše općine u sklopu “BOLJE VAS NAŠLI”.
Druženje će se održati u domu u sv. Vidu, u subotu 10.11.2018. godine sa početkom u 15 : 00 sati. Detaljan program događanja možete pronaći na plakatu koji šaljemo u privitku.
Molimo vas da se odazovete pozivu i svojim dolaskom podržite napore da se naša regija, ali i naša općina kulturno uzdignu i povežu, naučite nešto novo i kušajte delicije koje ćemo za vas pripremiti.”

NOVI INFO DAN HBOR-a 15.10.2018.

Objavljeno: 11.10.2018.

U ponedjeljak 15.10.2018. LAG Kvarnerski otoci i Područni ured za Primorje i Gorski kotar HBOR-a započinju sa novim konzultacijama za poduzetnike i sve one koji to žele postati!
Hrvatska banka za obnovu i razvitak je razvojna i izvozna banka Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva. Kreditiranjem, osiguranjem izvoza od političkih i komercijalnih rizika, izdavanjem garancija te poslovnim savjetovanjem, HBOR gradi mostove između poduzetničkih ideja i njihovih ostvarenja s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.
Proizvodi i usluge koje nude su krediti za start-upove, žene, mlade inovatore, investicijski krediti, obrtna sredstva, ESIF krediti za rast i razvoj. Specifičnosti ovih kredita su najniže kamatne stope.
Konzultacije s voditeljicom Područnog ureda za Primorje i Gorski kotar održati će se u ponedjeljak 15.10.2018. u zgradi Ponikve, Krk od 10 do 14 sati! Konzultacije su besplatne i možete se prijaviti na mail: jovana@kvarnerski-otoci.hr.

Radujemo se vašem dolasku!

Završen projekt „Praktična škola poduzetništva i demokracije“

Objavljeno: 21.09.2018.

U osnovnoj školi „Frane Petrića“ u Cresu, u nazočnosti šezdesetak učenika, učitelja i vanjskih potpornih članova, osnovana je Učenička zadruga „Šimjaca“. To je treća i posljednja učenička zadruga koja je osnovana u okviru projekta „Praktična škola poduzetništva i demokracije“, nakon UZ „Macaklin“ osnovane u OŠ „Maria Martinolića“ u Malom Lošinju i UZ „Busilak“ osnovane u OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk – područnoj školi Vrh.

pročitaj ostatak… »