ProBodul.Net (Projekt osvješćivanja za bezbrižno odrastanje djece uz nove elektroničke tehnologije) je projekt LAG-a Kvarnerski otoci u sklopu kojega 16. prosinca u 17:00 U Kinu Krk organiziramo predavanje: „Što roditelji trebaju znati o sigurnosti i privatnosti djece na internetu“. Predavanje će održati Igor Kanižaj,  potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te izvanredni profesor na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti. Koautor je UNESCOVE Pariške deklaracije o medijskoj i informacijskoj pismenosti u digitalno doba iz 2014. godine. Nacionalni je koordinator najvećeg europskog istraživanja o medijskim on-line navikama djece EU Kids Online.

Djeca danas odrastaju u bitno drukčijem svijetu u kojemu se isprepliće stvaran život s virtualnim. Jednako kao što opasnosti vrebaju u stvarnome svijetu, one postoje i u virtualnom i katkada mogu završiti kobno. Stoga je važno djecu naučiti kako opasnosti prepoznati i kako na njih reagirati…

Neke od tema kojih ćemo se dotaknuti: Privatnost na internetu, tko ima naše podatke, sigurnost na internetu, nasilje na internetu, seksting i sl. Većina roditelja danas slabije barata ovim temama od svoje djece te ih je bitno educirati kako bi mogli zaštiti svoju djecu, a to je i konačni cilj ovoga predavanja!

Zato se vidimo 16. prosinca s početkom u 17:00 u Kinu Krku na ovom zanimljivom i korisnom predavanju!