Vlada na sjednici 02.04.2020. donijela mjere za pomoć gospodarstvu

https://vlada.gov.hr/vijesti/vlada-na-sjednici-donijela-mjere-za-pomoc-gospodarstvu/29137

U evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prijavite putem e-pošte:

Regionalni ured Rijeka

Bulevar oslobođenja 14, 51000 Rijeka

https://www.hzz.hr/usluge-poslodavci-posloprimci/prijava-u-evidenciju-nezaposlenih-covid19/

Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19).

Obrasci se nalaze na sljedećem linku:

Zahtjev se predaje on line, elektroničkom poštom (e-mail: pisarnica.hzz.ri@hzz.hr ) ili u nadležnu službu Zavoda prema sjedištu poslodavaca, dakle Bulevar oslobođenja 14, 51000 Rijeka.

Upute privatnim iznajmljivačima i OPG-ovima koji pružaju usluge smještaja (i nisu u sustavu PDV-a)

https://mint.gov.hr/vijesti/upute-za-privatne-iznajmljivace-i-opg-ove-koji-pruzaju-usluge-smjestaja-nisu-u-sustavu-pdv-a/21040

Nove mjere pomoći poljoprivrednicima

https://poljoprivreda.gov.hr/vijesti/ministarstvo-poljoprivrede-predstavilo-prve-mjere-suzbijanja-posljedica-koronavirusa/3911

Ministarstvo poljoprivrede obvezuje se da u roku od 30 dana izradi aplikaciju koja će imati funkciju burze roba – digitalnu tržnicu, pomoću koje će se značajnije približiti domaći proizvođači poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i javni naručitelji. Ponuditelji će se na tu tržnicu uključiti putem javnog poziva koje će objaviti Ministarstvo.

HBOR

Radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID – 19 virusa (koronavirusa), HBOR će provoditi nove mjere u cilju očuvanja razine gospodarske aktivnosti, likvidnosti gospodarskih subjekata te najvažnije – očuvanja radnih mjesta.

Stoga će poduzetnicima biti omogućeno uvođenje moratorija te reprogramiranje postojećih kreditnih obveza prema HBOR-u, ali i odobrenje novih povoljnih kredita za likvidnost u suradnji s poslovnim bankama.

LAG KVARNERSKI OTOCI stoji na raspolaganju za sve upite i pomoć putem maila: lag@kvarnerski-otoci.hr !