Dodatna sredstva za LAG Kvarnerski otoci

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluku o izmjeni Odluke o odabiru LAG-a. Tom odlukom LAG-u Kvarnerski otoci odobrena su dodatna sredstva u iznosu 4.191.917,37 kuna za prijelazno razdoblje 2021.-2022.

Iznos potpore za provedbu Lokalne razvojne strategije iznosi 3.273.533,90 kuna i ta sredstva se odnose na raspisivanje novih tipova operacija, to jest nove natječaje.

Dosada je LAG Kvarnerski otoci dobio pozitivne odluke za 32 projekta za TO 1.1.3. potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava od kojih je 20 projekata završeno u potpunosti. Potpora se dodjeljivala u obliku bespovratnih financijskih sredstava za sljedeće prihvatljive aktivnosti: kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme i sl.

Na administrativnoj analizi kod APPRR-a je 8 projekata za provedbu mjere 2.1.1.„Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“. Navedena mjera se odnosi na projekte izgradnje dječjih i sportskih igrališta, uređenje trgova ii pješačkih prolaza i druge infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika naša tri otoka.

Dodatnim sredstvima Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci moći će realizirati još novih projekata na svome području čemu se iznimno veselimo!