LAG “Kvarnerski otoci” Uspješno Održao 3. Skupštinu: Usvojena Lokalna razvojna strategija za razdoblje 2023-2027

Sudionici sastanka podržali planove za razvoj otočkog područja

Datum: 21. rujna 2023.

Krk, Hrvatska – Lokalna akcijska grupa “Kvarnerski otoci” uspješno je održala svoju 3. Skupštinu u maloj vijećnici u Krku, 21. rujna 2023. godine. Sastanak je okupio članove LAG-a iz različitih sektora kako bi raspravili ključne teme i odluke.

Na početku sastanka, izabrani su zapisničar i ovjerovatelji zapisnika, a potom je usvojen zapisnik sa 2. Skupštine LAG-a.

Jedna od ključnih točaka dnevnog reda bila je prezentacija Lokalne razvojne strategije (LRS) za razdoblje 2023-2027. Konzultant Danijel Bertović detaljno je predstavio plan koji obuhvaća ciljeve i prioritete za razvoj otočkog područja. Nakon živahne rasprave, LAG je jednoglasno prihvatio LRS, ističući važnost fokusiranja na održivi razvoj i poticanje lokalnih inicijativa.

LAG Kvarnerski otoci postavio je specifične ciljeve za razvoj ruralnih područja. To uključuje podršku održivom dohotku poljoprivrednih gospodarstava, jačanje konkurentnosti i tržišne orijentacije, poboljšanje infrastrukture u ruralnim područjima te podršku lokalnim inicijativama i kapacitetima za provedbu ovih ciljeva. Sve ove intervencije imaju za cilj unaprijediti kvalitetu života na otocima i potaknuti održivi ruralni razvoj.

Također, članovi su usvojili odluku o utvrđivanju obuhvata LAG područja, što će omogućiti precizno usmjeravanje sredstava prema projektima koji će potaknuti gospodarski razvoj i kvalitetu života na otocima.

Na kraju sastanka, članovi su imali priliku iznijeti svoje prijedloge i pitanja tijekom dijela “Razno”, a predsjednik LAG-a, gospodin Zdenko Kirinčić, podsjetio je prisutne da se aktivno uključe u rad LAG-a i poželio svima uspjeh u zajedničkom radu za boljitak naših otoka.

Skupština LAG-a “Kvarnerski otoci” zaključena je uspješno, a članovi su izrazili optimizam u vezi s budućim projektima koji će pridonijeti razvoju ovog prekrasnog otočkog područja.